Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Mi a különbség a szarvas és az őzhús között?

2018. 01. 02. 10:24:00
Mi a különbség a szarvas és az őzhús között?

Rengetegen fel szoktátok nekem tenni a kérdést, hogy mégis mi különbség van a szarvas és az őz hús között. Az egyik hím, a másik nőstény? Az őznek nincs agancsa, a szarvasnak van? A szarvas húsa erősebb, vagy zsírosabb?

Összegyűjtöttem nektek az alapvető különbségeket a 2 állattal kapcsolatban:

 

  • mindketten a szarvasfélék családjába tartoznak, azonban 2 külön fajról beszélünk
  • a hím szarvast bikának, a nőstényt tehénnek, kicsinyét borjúnak hívják
  • a hím őzt baknak, a nőstényt sutának, a kicsinyét bakgidának ill. sutagidának hívják
  • mind az őznek, mind a szarvasnak lehet agancsa, azonban az őzé kisebb
  • mindkét állat húsa sovány, magas vas – és fehérjetartalommal
  • a hízásra hajlamos kutyák étrendjébe tökéletesen beleillik: rengeteg vitamin, ásványi anyag és nagyon kevés zsír
  • 100g őz hús kb. 105 kalóriát, 21g fehérjét és 2g zsírt tartalmaz
  • 100g szarvas hús kb. 123 kalóriát, 20,7g fehérjét és 3,9g zsírt tartalmaz
  • érdemes legalább havonta 4x, 5x szarvashússal és/vagy őzhússal etetni Kedvencünket
  • 2 hét fagyasztás elegendő az esetleges férgek elpusztulásához (a BARFood-nál található fagyasztott termékekre a fagyasztás időpontja fel van tüntetve)
  • a vadhús nagyon tiszta, gyógyszer és antibiotikum mentes hús, ritkán okoz allergiás megbetegedéseket
  • mivel a szabadban élnek, a lehető legtermészetesebb táplálékot fogyasztják, ezért húsuk vitaminban és kiváló minőségű fehérjében gazdag

 

Összefoglalva, a szarvas és az őz bár külön faj, húsukban minimális az eltérés. Fontos vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaznak, melyek fontosak Kiskedvencünk egészségének megőrzésében.

 

Etess vadhúst, mert vitamindús  yes

 

 

 

Keresés